T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TEKİRDAĞ / MALKARA - Malkara Mesleki Eğitim Merkezi

Kurum Kültürünü Geliştirme Faaliyetlerimiz

Okul Kültürü; Yönetici, öğretmen ve diğer çalışanların katkılarıyla oluşan ve paylaşılan değerler, inançlar ve normlar bütünüdür.

     Girdisi ve çıktısı insan olan okulda kültür kavramı çok daha önem taşımaktadır. Eğitim kurumlarında çalışan herkesin ayni inanç etrafında toplanabilmesi ve ortak payda da birleşmesi bir kültürün yaratılmasında en önemli adımdır.

     Çünkü kurumun tümü içinde derinden paylaşılan amaç, değer ve görev duyguları olmadan belli bir büyüklük ölçüsünü ve etkinliğini koruyabilmesi ve uzun yaşaması mümkün değildir. 

Biz okul olarak kurum kültürümüzü daha da güçlendirmek gayreti içerisindeyiz. Bunun için;

-Belirli aralıklarda İdareci ve öğretmenlerimizi yemekli toplantılar ile bir araya getirerek kurumsal birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye gayret etmekteyiz.

-Öğrencilerimizin usta öğretici ve velileriyle bir araya gelerek eğitim öğretim faaliyetlerimiz hususunda bilgilendirmeler yapmaktayız.

-Okulumuzda sportif faaliyetlerine verdiğimiz önem meyvelerini vermiş olup, geçen yıl futsal da liseler arası ilç birincisi ve 5000 metre genç erkekler koşusunda birincilik madalyasını aldık. Bu yıl da liseler arası halı saha futbol turnuvasında liseler arası ikinci olduk. Sportif faaliyetlerdeki başarımız okul sektör işbirliği ve kültürünün gelişmesinde önemli katkılarda bulunmuştur.

-Meslek odalarımız, Malkara Organize Sanayi, ticaret borsası ve Malkara Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ile devamlı temas halindeyiz.

-Koordinatör öğretmenlerimiz aracılığı ile işletmelere her hafta ziyaret edilerek rehberlik sunmaktayız.

05-06-202305-06-202305-06-202305-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.06.2023 - Güncelleme: 05.06.2023 13:03 - Görüntülenme: 113
  Beğen | 0  kişi beğendi